Snakk med oss anonymt

På denne siden finner du vår hjelpetjeneste der du kan få veiledning av en psykolog på chat, uten å oppgi hvem du er. Her kan du snakke om det som bekymrer deg.

Vi opplever tidvis tekniske problemer med chatten. Om du ikke kommer gjennom, ring oss gjerne på 800 99 900.
Tjenesten er nå stengt. Åpningstiden er hverdager mellom kl 12:00 og 14:00

Anonymitet og personvern når du chatter med oss

Du kan chatte med oss i Det finnes hjelp helt anonymt om du ønsker det. Du trenger ingen brukerprofil.
Samtalen krypteres og meldingene slettes umiddelbart når samtalen avsluttes. Du har også mulighet til å slette meldingstråden underveis i samtalen.

IP-adresse og tidspunkt for når du starter en chat lagres imidlertid i 7 dager, og slettes deretter automatisk. Grunnen til dette er for å kunne ivareta lov om opplysnings- og avvergeplikt i alvorlige situasjoner. Se siste avsnitt for mer informasjon.

Samtykke til lagring av informasjon  

Du vil kunne bli spurt om vi kan lagre noen opplysninger fra samtalen i et eget dokument (Triage). Det er helt frivillig og et nei vil ikke påvirke muligheten for rådgivning eller å få time til behandling. Opplysningene er viktige for evaluering av tjenesten og forskning. Det er ingen kobling mellom din personinformasjon og opplysningene som lagres i dokumentet. Etter 7 dager slettes IP-adressen og det vil deretter ikke være mulig å spore opplysningene tilbake til deg. Telefonsamtaler blir ikke tatt opp.

Bestille time til behandling

Dersom du ønsker time til behandling i klinikk, må du oppgi navn og personnummer slik at vi kan registrere deg i pasientjournalsystemet. Opplysninger om deg vil behandles strengt konfidensielt i en skjermet journal. Dersom du ikke ønsker å oppgi personalia på chat, kan du ringe inn for timebestilling på 800 99 900.

Om taushetsplikt, opplysnings- og avvergeplikt

De du chatter med i Det finnes hjelp er helsepersonell med taushetsplikt. Taushetsplikten betyr at vi ikke har lov til å dele informasjonen du gir videre, inkludert informasjon om straffbare forhold. Samtidig har helsepersonell også opplysningsplikt som i svært alvorlige situasjoner kan overstyre taushetsplikten. Det innebærer plikt til å kontakte nødetater for å kunne avverge alvorlig skade på seg selv eller andre, for eksempel seksuelle overgrep mot barn. 

Les mer i Om personvern og anonymitet.

 


GÅ UT